MALZEMELER ( hamur için )
- 3-4 su bardağı un
- Tuz
- Alabildiği kadar su
- 2-3 tatlı kaşığı maya
İÇ HARCI İÇİN
- Yarım kilo kadar kıyma
- 3-4 tane kuru soğan
- 2-3 kaşık yağ ( ister tereyağı ister sıvı )
- 1 demet maydanoz ( istenirse )
- Tuz ve karabiber
- Üzerine sürmek için tereyağı
YAPILIŞI
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Yaklaşık 40-50 dakika dinlendirilir.
- Kıyma bir tencereye konarak suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Soğan ve yağı eklenir.
- Ara sıra karıştırarak pişirilir.
- Tuz ve karabiber eklenerek hafif ılımaya bırakılır.
- En son kıyılmış maydanoz eklenir.
- Hamur küçük bezeler haline getirilir.
- Merdane yardımıyla yemek tabağı kadar açılır.
çok severim gözlemeyi hemde kıymalı,nefis valla..
YanıtlaSilellerine sağlık...
Sevmeyende yoktur galiba...Teşekkürler...
Sil