MALZEMELER
- 1 kg pazı ( yani pancar yaprağı yada çuğundur yaprağı)
- 1 su bardağı börülce
- 1 adet kuru soğan
- 500 gr kuzu eti
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım kaşık biber salçası
- 100 gr kadar tereyağı ( veya yarısı sıvı)
- Karabiber ve pul biber
KÖFTESİ İÇİN
- 200 gr çiğ köftelik yağsız kıyma
- 1 su bardağı dolusu ince köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz,karabiber ,pul biber,kimyon
- Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
- İnce kıyılmış kuru soğan yağda pembeleşince kuzu kuşbaşı eklenir.
- Etler suyunu salıp çekince biraz daha kavurup salçası eklenir.
- Tuz,baharat ve 1 su bardağı sıcak su eklenir.
- Ağzı kapalı olarak etler yumuşayana kadar pişirilir.
- Akşamdan ıslanan börülce biraz tuz atılarak yumuşayana kadar haşlanır.
- Pazılar ayıklanıp yıkanır.
- İncecik kıyılır.
- Çiğ köftelik kıyma ve diğer malzemeler çiğ köfte yapar gibi yoğrulur.
- Nohuttan az büyük köfteler yapılır.
- Sıvı yağda bu köfteler kızartılır.
- Kızaran köfteler ayrı bir kaba alınır.
- Kuzu eti pişince içine börülce ( suyu süzülüp)pazı ilave edilerek hepsi birlikte pişirilir.
- Köfteleri de tencereye ekleyerek 1-2 taşım daha kaynar.
- Beklemeden servis yapılır.
- Eğer servis yapılması gecikecek ise köfteler servis yapılacağı zaman eklenir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder