MALZEMELER
- 500 gr taze tel kadayıf ( buradaki arkadaşlar bazarstordan alabilir)
- 250 gr tereyağı
- 250 gr ceviz ( veya antep fıstığı da olabilir)
- Üzerini süslemek için antep fıstığı
ŞERBET İÇİN
- 4 su bardağı şeker
- 3 buçuk su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
YAPILIŞI
- Kadayıfı buzluğa koyarak bir saat kadar bekletilir. ( daha iyi doğramak için)
- Kadayıfı doğrama tahtasına alarak 2-3 cm lik doğranır.
- Tereyağı eritilerek soğutulur.
- Kadayıfın üzerine gezdirilir.
- Elde iyice karıştırılarak harmanlanır.
- Fırın tepsisi yağlanarak kadayıfın yarısı yayılarak sıkıca basılır.
- Robottan geçirilmiş ceviz ( aman kabuklarına dikkat eğer bir kaçarsa gitti güzelim tatlı)üzerine serpilir.
- Kalan kadayıf cevizin üzerini kapatacak şekilde yayılır.
- Eline bir tabak yada kapak alarak sıkıca basılır.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkarılarak soğutulur.
- Şerbet için şeker,su ve limonsuyu aynı anda tencereye konularak kaynatılır.
- 10-15 dakika kaynadıktan sonra bir kaşık alarak kasede soğutulan şerbet havadan akıtılarak bakılır .Eğer kesik kesik akarsa olmuştur.
- Şerbet el yakmayacak kadar sıcaklıktayken ( ılıktan sıcak) SOĞUK tatlının üzerine gezdirilerek dökülür.
- Servis yapmak için yarım saat beklerse yeterli olacaktır.
- Eğer şerbet az kaynamış olursa tatlı hamur gibi olur.
- Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder