Yapımı kolay iç malzemesi tamamen sizin zevkinize kalmış lezzetli bir börek...Arzuya göre ıspanağın içine sucuk,pastırma veya peynir eklenilebilinir...
MALZEMELER
- 4 tane yufka
- 3 yumurta ( birinin sarısı üzerine kullanılacak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
İÇ MALZEME
- 4 bağ ıspanak ( Türkiye için 2 bağ)
- 1 bağ taze soğan
- 50 gr tereyağı
- Pul biber
YAPILIŞI
- Ispanak yıkanarak kurutulur.
- Yeşil soğan incecik kıyılarak ıspanağa eklenir.
- Tavada tereyağı eritilerek içine pul biber atılır.
- Sıcakken ıspanağın üzerine gezdirilir.
- El ile hafif ezerek karıştırıp ıspanağın sönmesi sağlanır.
- Fırın tepsisi yağlanarak yufkanın bir içine serilir.( kenarları tepsiden sarkacak şekilde)
- Yağ,yumurta,süt ve su çırpılarak hazırlanır.
- Yufkanın üzerine gezdirilir.
- İkinci yufka parçalanarak sıvı harca batırıp tepsiye dizilir.
- İç harç yayılır.
- Üçüncü yufka parçalanarak ıspanağın üzeri kapatılır.
- Tepsiden sarkan yufkalar içi doğru kapatılır.
- Sıvı harçtan 2-3 kaşık ayırarak hepsi gezdirilir.
- En sonuncu yufka düzgünce kapatılır.
- Kalan sıvı harçla önceden ayırdığımız bir yumurta sarısı çırpılarak üzerine sürülür.
- Bıçakla kare kare kesilir.
- Bir saat kadar bu şekilde tepside dinlendikten sonra 200 derecelik sıcak fırına sürülür.
- Üzeri kızarınca kadar pişer.
- Afiyet olsun...
yok artık yok kesin size geliyorum :))
YanıtlaSilçok güzel görünüyor börekler...
ellerinize sağlık...
Gel Şirine başım gözüm üste ;)))
SilHülyacım bol yeşillikli, nefis bir börek olmuş ,eline sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler Mehtap
Sil