23 Ekim 2012 Salı

Ispanaklı Kolay Börek



      Yapımı kolay iç malzemesi tamamen sizin zevkinize kalmış lezzetli bir börek...Arzuya göre ıspanağın içine sucuk,pastırma veya peynir eklenilebilinir...



MALZEMELER


  1. 4 tane yufka
  2. 3 yumurta ( birinin sarısı üzerine kullanılacak)
  3. 1 çay bardağı sıvı yağ
  4. 1 çay bardağı süt
  5. Yarım çay bardağı su
İÇ MALZEME


  1. 4 bağ ıspanak ( Türkiye için 2 bağ)
  2. 1 bağ taze soğan
  3. 50 gr tereyağı
  4. Pul biber
YAPILIŞI
  • Ispanak yıkanarak kurutulur.
  • Yeşil soğan incecik kıyılarak ıspanağa eklenir.
  • Tavada tereyağı eritilerek içine pul biber atılır.
  • Sıcakken ıspanağın üzerine gezdirilir.
  • El ile hafif ezerek karıştırıp ıspanağın sönmesi sağlanır.
  • Fırın tepsisi yağlanarak yufkanın bir içine serilir.( kenarları tepsiden sarkacak şekilde)
  • Yağ,yumurta,süt ve su çırpılarak hazırlanır.
  • Yufkanın üzerine gezdirilir.
  • İkinci yufka parçalanarak sıvı harca batırıp tepsiye dizilir.
  • İç harç yayılır.
  • Üçüncü yufka parçalanarak ıspanağın üzeri kapatılır.
  • Tepsiden sarkan yufkalar içi doğru kapatılır.
  • Sıvı harçtan 2-3 kaşık ayırarak hepsi gezdirilir.
  • En sonuncu yufka düzgünce kapatılır.
  • Kalan sıvı harçla önceden ayırdığımız bir yumurta sarısı çırpılarak üzerine sürülür.
  • Bıçakla kare kare kesilir.
  • Bir saat kadar bu şekilde tepside dinlendikten sonra 200 derecelik sıcak fırına sürülür.
  • Üzeri kızarınca kadar pişer.
  • Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. yok artık yok kesin size geliyorum :))
    çok güzel görünüyor börekler...

    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Hülyacım bol yeşillikli, nefis bir börek olmuş ,eline sağlık..

    YanıtlaSil