23 Ekim 2012 Salı

İçli Kurabiye

       Bu kurabiye ile taa çocukluğuma gidip geldim...Öğrendiğim ilk kurabiyelerdendir kendisi...Her ne kadar adı cevizli kurabiye olarak öğrenmiş olsam da içli köfte gibi oyularak yapıldığı için hemde blogum da başka cevizli kurabiye bulunduğu için adını değiştirdim ;)...Adı ne olursa olsun ama çook lezzetli ve kapalı bir kutuda haftalarca taze kalabilen bir kurabiye...



MALZEMELER (35 tane)


  1. 250 gr tereyağı
  2. 4 su bardağı un
  3. 1 su bardağı pudra şekeri
  4. 1 kabartma tozu
  5. 1 tatlı kaşığı içi dışı birlikte rendelenmiş limon ( limonu buzluğa koyarak dondurulur.Rendenin iri kısmıyla kabuğu ve içi her tarafı rendelenir.Limon rendesini buzdolabı poşetine koyarak kurabiye,kek ve salatalarda kullanılır.Neden mi? çünkü limonun kokusu ve kabukları çok daha güzel rayiha vermektedir)
  6. 1 yemek kaşığı yoğurt
  7. Üzeri için yumurta akı ve hindistan cevizi
İÇ MALZEME

  1. 1 yemek kaşığı toz şeker
  2. 250 gr kadar ince çekilmiş ceviz
YAPILIŞI

  • Oda sıcaklığında tereyağı ve bütün malzemeler aynı anda karıştırarak hamur haline getirilir.
  • Ceviz büyüklüğünde hamuru alıp elde içli köfte gibi ince açılır.
  • İçine bir tatlı kaşığı kadar ceviz konulur.
  • Elde itinayla kapatarak oval bir şekil verilir.
  • Önce çırpılmış yumurta akına sonra hafifçe hindistan cevizine batırılır.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizilir.
  • Önceden ısınmış 170 derecelik fırına konulur.
  • Üzerileri kızarmaya başlayınca fırından alınır.
  • Sonra yenilir...yenilir...misler gibi olurrr...
  • Afiyet olsuunnnnnnnnnn........

4 yorum:

  1. ooof ooof ooooof bittim burda...
    hemen size geliyorum :))
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık canım çok güzel gözüküyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ...Sevgilerimle...

      Sil