MALZEMELER
- 200 gr tereyağı
- 1 yumurta
- 1 vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz ( bütün tatlılarda kullanıyorum)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN
- 1 su bardağı doğranmış hurma
- 200 ml lik krema
- 3 yemek kaşığı bal
- Yarım çay bardağı çam fıstığı (50 gr)
YAPILIŞI
- Oda sıcaklığındaki tereyağıyla bütün malzemeler karıştırılıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Buzdolabında 10 dakika dinlendirilir.
- Krema tavaya konulup ısıtılır.
- Küçük doğranmış hurma ve bal eklenerek ocaktan alıp karıştırılır.
- Yanmaz bir tavada sürekli karıştırarak fıstıklar kavrulur.( soğutulur)
- Hurmanın içine karıştırılır.
- Yuvarlak veya kare tart kalıbına hamur elde sıkıştırılarak yerleştirilir.( kenarları yükseltilerek)
- Bıçakla çok kabarmaması için bir kaç yerinden delik açılır.
- İç harcını yayarak üzeri düzeltilir.
- Önceden ısınmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder