2 Ekim 2012 Salı

Hurmalı Tart

   Hurma, hem şifalı hemde usulünce kullanılırsa lezzetine doyum olmaz tatlılar yapılabilinir.Hurmalı tart da bu lezzetlerden biridir.Merak ettiyseniz buyurun yapımına...



MALZEMELER


  1. 200 gr tereyağı
  2. 1 yumurta
  3. 1 vanilya
  4. 1 çay kaşığı kabartma tozu
  5. 1 çimdik tuz ( bütün tatlılarda kullanıyorum)
  6. 1 su bardağı pudra şekeri
  7. Alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN

  1. 1 su bardağı doğranmış hurma
  2. 200 ml lik krema
  3. 3 yemek kaşığı bal
  4. Yarım çay bardağı çam fıstığı (50 gr)
YAPILIŞI

  • Oda sıcaklığındaki tereyağıyla bütün malzemeler karıştırılıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Buzdolabında 10 dakika dinlendirilir.
  • Krema tavaya konulup ısıtılır.
  • Küçük doğranmış hurma ve bal eklenerek ocaktan alıp karıştırılır.
  • Yanmaz bir tavada sürekli karıştırarak fıstıklar kavrulur.( soğutulur)
  • Hurmanın içine karıştırılır.
  • Yuvarlak veya kare tart kalıbına hamur elde sıkıştırılarak yerleştirilir.( kenarları yükseltilerek)
  • Bıçakla çok kabarmaması için bir kaç yerinden delik açılır.
  • İç harcını yayarak üzeri düzeltilir.
  • Önceden ısınmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Yanında çayla afiyetle yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder