18 Ekim 2012 Perşembe

Salamlı Gül Milföy



     Bir kaç günlük aradan sonra şöyle kolaycık bir tarifle yine karşınızdayım sevgili Hülyalılezzetleri sevenler...Çayı ocağa koy hemen yap yani o kadar kolay...Özellikle çocuklarınız buna bayılacak..




MALZEMELER (24 gül için)


  1. 8 tane milföy hamuru
  2. 250 gr lık ince dilimlenmiş salam
  3. 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI

  • İkili olan milföyler hiç ayrılmadan 5 dakika kadar erimesi beklenir.(veya ayrıysa uç uçuna yapıştırılır)
  • Bıçakla uzunlamasına üçe kesilir.( ben kestikten sonra 3 yerine ikiye kessem daha tombul güller olacağını düşündüm.İsterseniz 2 ye de kesilebilir.)


  • İnce dilimlenmiş salamlar dizilir. ( belki sucuk bile olabilir)
  • Resimde görüldüğü gibi sarılır.
  • Her bir sarılmış milföy ortadan ikiye kesilir.
  • İkiye ayırarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Üzerilerine fırçayla yumurta sarısı sürülerek önceden ısınmış 200 derecede üzerileri kızarana kadar pişirilir.

  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder