MALZEMELER
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- Üzeri için bir yumurta sarısı
YAPILIŞI
- Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir.
- Bütün malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur kabının ağzını streçle kapatarak buzdolabında bir saat kadar dinlendirilir.
- Fırın 170 dereceye ayarlanır.
- Hamur merdaneyle yaklaşık bir cm kalınlığında açılır.
- Kalıplarla kesilerek çıkarılır.(bıçakla bozmadan)
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üzerilerine yumurta sarısı sürülerek pişirilir.( üzeri hafif kızarana kadar)
- Kapalı bir kutuda haftalarca aynı kıyırlıkta durabilmaktadir.
- Afiyet olsun...
ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor...
Teşekkürler Şirine...
SilMerhabalar, sunum muhteşem olmuş, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görüntüleri var.
YanıtlaSilSaygılarımla..
Teşekkür ederim Fuat bey...iyi bayramlar...
Sil