MALZEMELER
- 1 su bardağı ince çekilmiş badem ( kabuksuz)
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı file badem
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yumurta
- 150 gr tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Üzeri için tekrardan yarım su bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI
- Un ve çekilmiş badem yanmaz bir tavada tahta kaşıkla karıştırarak hafif renk alan kadar kavrulur.
- Bir kenara alıp mutlaka soğuması beklenir.
- Yumurta ve oda sıcaklığındaki tereyağı karıştırılır.
- Soğumuş un eklenerek bütün malzemeler birlikte karıştırılır.
- Kurabiye hamuru kıvamına gelince el ile yayılarak üzeri merdaneyle açılır.
- Orjinalinde olduğu gibi ay kalıplarla yada su bardağıyla ay şeklinde kesilir.
- Yada benim yaptığım gibi elde ay şekli verilir.
- Bu hamur biraz dağıldığı için kalıpla çıkarırken el ile dağılan bölümler yapıştırılır.
- İçine yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Önceden ısınmış 170 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşmeye başlamadan alınır.
- Bu kurabiyeyi arzu ederseniz benim birçok kez denediğim gibi badem yerine fındık kullanılarak da yapılabilir. ( ama orjinali mutlaka badem)
NOT; Bademler eğer kabuklu ise sıcak su dolu kaba atılıp çıkarılarak bademler soğumadan hemen kabukları çıkarılır.Badem tozunu elde etmek için robota atarak incecik hale gelene kadar çekilir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder