MALZEMELER ( yaklaşık 20 tane)
- 1 yumurta
- 150 gr tereyağı
- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
- 1 çay kaşığı damla sakızı ( 3 parça)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 vanilya
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 su bardağı un ( gerekirse eklenebilir)
YAPILIŞI
- Yumurta köpük olana kadar çırpılır.
- Yumuşak tereyağı eklenerek birlikte çırpılır.
- Kuru malzemeler elenerek içine eklenir.
- Damla sakızını döverek eklenir.( buzlukta beklerse çok kolay dövülür)
- Hepsi birlikte yoğurulur.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olur.
- Cevizden az büyük parçalar kopararak yuvarlanır.
- Çatalla (arzu edilirse) üzerilerine hafif basarak şekil verilir.
- Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.( yani ben böyle seviyorum siz isterseniz beyazken alın)
- Sıcakken üzerine bolca pudra şekeri serpilir.
- Yanına da bir bardak çay ve bir dost tavsiye edilir...
- Afiyet olsun...
Kokusunu hissedebiliyorum nefis olmuş ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilTeşekkürler...Oğlum okuldan eve gelince sakızlı muhallebi mi yaptın demez mi;)))
Silellerine sağlık canım dala sakızının kokusu bana kadar geldi.
YanıtlaSilhayırlı bayramlar:))
Hayırlı bayramlar canım...
Sil