30 Ekim 2012 Salı

Kavurmalı Çorba

      Eee malumunuz Kurban Bayramı ve bol-bol etler, kavurmalar...Bunları tüketmekte bir nebze olsun fikir verme adına paylaşmak istedim...Mümkünse kıyma yapılarak yapılmış kavurma kullanılır.Eğer kıyma değilse o zaman da kaynar suya konulan kavurma beş dakika bekledikten sonra iplik gibi didiklenir...Bu kadar ön bilgi sanırım yeterli olacaktır...Haydi buyurun mis gibi iç ısıtan şifa niyetine çorbamızın yapımına...



MALZEMELER


  1. 3 yemek kaşığı kavurma ( eğer kavurma yoksa yerine taze kıyma da kavrulabilir)
  2. 3 yemek kaşığı un
  3. 2 yemek kaşığı tereyağı
  4. 1 yumurta sarısı
  5. 2 diş sarımsak
  6. 1 kuru soğan
  7. Yarım limon suyu
  8. Tuz ve değirmen kara biber
  9. 1 su bardağı etsuyu yada et su tablet
  10. 1 litre soğuk su
YAPILIŞI

  • Tereyağı ocağa konularak kıyılmış soğan iyice pembeleşene kadar kavrulur.
  • Üzeri dövülmüş sarımsak eklenir.
  • Un eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  • Unun kokusu çıkıp pembeleşene kadar karıştırarak kavrulur.
  • Üzerine SOĞUK su eklenerek çırpma teliyle hızlı hızlı karıştırılır.
  • Kavurma bu arada eklenerek karıştırmaya devam edilir.
  • Kıvamı koyu gelirse su eklenerek açılabilir.
  • Çorba kaynamaya başlayınca ayrı bir yerde yumurta sarısı ve limon suyu çırpılarak eklenir.
  • Bu arada yumurta kesilmesin diye sık-sık karıştırılır.
  • Değirmenden karabiber atılır.
  • Tuz ve kıvamına bakarak çorbanın altı kapatılır. 
  • Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. sunumuda şıkmış,eline sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık.
    Şu sunum işini bir de ben becersem.

    Hayran anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler Çiğdem...Zaten sunum işi epey bir düşündürüyor insanı acaba bu sefer napsam netsem diye ;)))

    YanıtlaSil
  4. sunum çok güzel olmuş,eminim çorbada nefistir.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acizane sunmaya çalıştım ;) teşekkürler...Tadı da denemeye değer bence...Selamlar...

      Sil