MALZEMELER
- 3 yemek kaşığı kavurma ( eğer kavurma yoksa yerine taze kıyma da kavrulabilir)
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- 2 diş sarımsak
- 1 kuru soğan
- Yarım limon suyu
- Tuz ve değirmen kara biber
- 1 su bardağı etsuyu yada et su tablet
- 1 litre soğuk su
YAPILIŞI
- Tereyağı ocağa konularak kıyılmış soğan iyice pembeleşene kadar kavrulur.
- Üzeri dövülmüş sarımsak eklenir.
- Un eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- Unun kokusu çıkıp pembeleşene kadar karıştırarak kavrulur.
- Üzerine SOĞUK su eklenerek çırpma teliyle hızlı hızlı karıştırılır.
- Kavurma bu arada eklenerek karıştırmaya devam edilir.
- Kıvamı koyu gelirse su eklenerek açılabilir.
- Çorba kaynamaya başlayınca ayrı bir yerde yumurta sarısı ve limon suyu çırpılarak eklenir.
- Bu arada yumurta kesilmesin diye sık-sık karıştırılır.
- Değirmenden karabiber atılır.
- Tuz ve kıvamına bakarak çorbanın altı kapatılır.
- Afiyet olsun...
Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler Fatoş
Silsunumuda şıkmış,eline sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler Mehtap...
SilEllerine sağlık.
YanıtlaSilŞu sunum işini bir de ben becersem.
Hayran anne Çiğdem
Teşekkürler Çiğdem...Zaten sunum işi epey bir düşündürüyor insanı acaba bu sefer napsam netsem diye ;)))
YanıtlaSilsunum çok güzel olmuş,eminim çorbada nefistir.ellerine sağlık...
YanıtlaSilAcizane sunmaya çalıştım ;) teşekkürler...Tadı da denemeye değer bence...Selamlar...
Sil