MALZEMELER (4-5 KİŞİLİK)
- 2 bağ ıspanak ( buradaki bağlar küçük olduğu için yoksa 1 bağ)
- 1-2 bağ taze kişniş ( miktarını ayarlayarak mutlaka kullanılmalı)
- 1 bağ dereotu
- 3-4 dal maydanoz
- 1 bağ ince taze soğan
- 1-2 dal taze nane
- Arzuya göre efelek ( ama ben kullanmadım)
- 2-3 tane kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak ( arzu etmeyen koymayabilir)
- 2-3 kaşık tereyağı
- 4-5 tane yumurta
- Üzeri için yoğurt
YAPILIŞI
- Soğan yemeklik olarak doğrandıktan sonra tereyağında pembeleşene kadar kavrulur.
- Sarımsak doğrayıp eklenir.
- Yeşillikleri iyice yıkadıktan sonra yeşillik kurutucusunda mutlaka kurutulmalı( sulanmaması için)
- Kavrulmuş soğanın üzerine ekleyerek hafif kavrulur.
- İstenirse yağlanmış fırın kabına yada yanmaz tavaya yerleştirilir.
- Üzerine çırpılmış yumurtalar yayılarak ocağın altı kısılır.( veya fırına verilir)
- Yumurtalar piştikten sonra ateşten alınır.
- Arzuya göre yoğurtla veya sade olarak servis yapılır.
- Yoğurta sarımsak eklemek sizin zevkinize kalmış.
- Ayrıca bu yemekte yeşilliklerin çeşitleri zevke göre çoğaltılabilir.
- Afiyet olsun...
NOT;bu yemek bizim yumurtalı ıspanak diyebilirsiniz ama içine konulan yeşillikler yumurtalı ıspanak olmaktan çıkarıyor ;)))
Oh oh cook severim .. Eline saglik olsun. Hic yapmadim burda ..BUnu ben boyana ile cok sseverim.. Harika oluyor ilkbaharda cikiyor dene derim..
YanıtlaSilSevgiler canim..
Samire'cim teşekkür ederim...Boyananın hangi ot olduğunu bilemedim.Belki bildiğim bir yeşilliktir ama mutlaka sorup öğreneceğim...Sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
YanıtlaSilhiç duymamıştım :))
Teşekkürler Şirine.Duymaman normal çünkü kükü Azerbaycan mutfağından bir lezzet ;)
Sil