1 Ekim 2012 Pazartesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye

   Herkese hayırlı güzel günler dileyerek bugünkü yemeğimizi paylaşalım sevgili takipçilerim...Zeytinyağlı fasulye yörelere göre değişebilen eğer fasulyesi ve domatesi en güzelinden seçilirse tadına doyum olmayan bir klasik yemeğimizdir...Bugünler de biraz tezhip levhamı bitirmekle meşgul olduğum için mutfakta daha kolay şeylerle devam ediyorum...Yani biraz ondan biraz bundan devam ediyorum ;)



MALZEMELER


  1. 700-800 gr taze fasulye
  2. 2 orta boy soğan
  3. 3-4 diş sarımsak ( normalde konulmaz ben koyuyorum)
  4. 1 tatlı kaşığı tuz
  5. 1 tatlı kaşığı şeker
  6. 1 çay bardağı zeytinyağı
  7. 3 orta boy etli domates( çok sulandırmaması için)
  8. 1 küçük kırmızı biber( aslında kullanılmasa da ben renk vermesi açısında kullanıyorum.Tercih sizin)
YAPILIŞI

  • Fasulye ayıklanarak doğranır.
  • Soğan dörde kesilerek piyaz şeklinde ince doğranır.
  • Tencereye yağ ve soğan konularak kavrulur.
  • Sarımsak eklenir.
  • İnce doğranmış kırmızı biber eklenerek karıştırılır.
  • Soğanlar hafif renk alınca üzerine fasulye eklenerek tuz ve şekeri atılır.
  • 2-3 dakika ara sıra karıştırarak kavrulur.
  • Üzerine kabuğu soyularak doğranan domates eklenir.( karıştırmadan üzerine yayılır)
  • Ocağın altını en kısık hale getirdikten sonra fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ocağı kapattıktan sonra ılıyana kadar tencerenin ağzı açılmaz.
  • Ilık yada soğuk servis yapılabilir.

  • Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. hafif sağlıklı bir yemek olmuş...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil