MALZEMELER
- 700-800 gr taze fasulye
- 2 orta boy soğan
- 3-4 diş sarımsak ( normalde konulmaz ben koyuyorum)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 orta boy etli domates( çok sulandırmaması için)
- 1 küçük kırmızı biber( aslında kullanılmasa da ben renk vermesi açısında kullanıyorum.Tercih sizin)
YAPILIŞI
- Fasulye ayıklanarak doğranır.
- Soğan dörde kesilerek piyaz şeklinde ince doğranır.
- Tencereye yağ ve soğan konularak kavrulur.
- Sarımsak eklenir.
- İnce doğranmış kırmızı biber eklenerek karıştırılır.
- Soğanlar hafif renk alınca üzerine fasulye eklenerek tuz ve şekeri atılır.
- 2-3 dakika ara sıra karıştırarak kavrulur.
- Üzerine kabuğu soyularak doğranan domates eklenir.( karıştırmadan üzerine yayılır)
- Ocağın altını en kısık hale getirdikten sonra fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Ocağı kapattıktan sonra ılıyana kadar tencerenin ağzı açılmaz.
- Ilık yada soğuk servis yapılabilir.
- Afiyet olsun...
hafif sağlıklı bir yemek olmuş...
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
Evet teşekkürler Şirine...
Sil