MALZEMELER (20-25 CM LİK KÜÇÜK BİR TEPSİ İÇİN)
- 200 gr lık 1 paket yulaflı bisküvi
- Yarım ml.süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı( arzuya göre)
- 1 vanilya
- 1 kase süt ( bisküvileri batırmak için)
- 80 gr lık 1 paket bitter çikolata
- 3 yemek kaşığı fındık ezmesi ( çikolata gibi ekmeğe sürülebilen)
- Süslemek için Antep fıstığı ve ayrıyeten 40 gr bitter çikolata ( arzu edilirse)
YAPILIŞI
- Muhallebi için un,yağ ve şeker tencereye konularak karıştırılır.
- Yağ eriyince soğuk süt eklenir.
- Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
- Bir kenara alarak soğutulur.
- Vanilya eklenir.
- Mikserle çırpılır.
- Kare bir kabın içine süte batırılmış bisküviler dizilir.
- Üzerine muhallebinin yarısı dökülür.
- Yine süte batırılmış bisküviler yan yana dizilir.
- Kalan muhallebiyle üzeri kapatılır.
- Çikolata benmari usulü eritilerek içine fındık ezmesi eklenir.
- İyice karıştırılır .(gerekirse mikserle)
- Soğumuş olan muhallebinin üzerine yavaşça yayılır.
- Eğer üzerine tekrar çikolata parçalarıyla süslenmek istenirse kalan 40 gr lık çikolata benmari usulü eritilir.
- Ters çevrilmiş bir tepsiye kaşığın tersiye serilir.
- Spatula yardımıyla kazınarak küçük gelişi güzel parçalar alınır.
- Her porsiyona bir tane gelecek şekilde pastanın üzerilerine konulur.
- Antep fıstığıyla süsledikten sonra buzdolabında bir kaç saat yada akşamdan bekletilir.
Yapımı kolay olan tarifleri çok seviyorum,çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilÇok teşekkürler Mehtap hanımcım...Aslında ben uğraştıran şeylere de bayılırım ama takipçilerim için kolay olsunlar diyorum ;)))
SilHülyacım bende çok beğendim ,eline sağlık...(iki mehtabın arasında kaldııın)
YanıtlaSilTeşekkürler hemen bir dilek tutayım bari;)))
Sil