MALZEMELER
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı toz maya veya 1 paket yaş maya
- Alabildiği kadar un
İÇ HARCI İÇİN
- 300 gr kıyma
- 2 tane orta boy kuru soğan
- 2-3 kaşık sıvı yada tereyağı
- Tuz, karabiber,pulbiber
- İçine sürmek için 150 gr tereyağı
- Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
- Maya ılık su ve şekerle beş dakika ıslanır.
- Sonra diğer malzemeler eklenerek yumuşak özlü ele yapışmayan bir hamur elde edilir.( uzun süre yoğrulur.Ben bu işlemi ekmek robotunda yapıyorum)
- Üzeri kapatılarak 40-50 dakika dinlendirilir.
- Kıyma tavaya konularak suyunu çekana kadar kavrulur.
- Kıyılmış soğan ve yağ ekleyerek kavrulmaya devam edilir.
- Baharatı eklenerek kapatılır.
- Arzu edilirse maydanoz eklenebilir.
- Tereyağı eritilerek el yakmayacak ısıya düşürülür.
- Hamur 4 beze halinde bölünür.
- Bezelerin üzeri kurumaması için bezle kapatılır.
- Bezenin biri alınarak açıldığı kadar merdaneyle açılır.
- Her tarafına tereyağı sürülür.
- İç harcı dörde bölerek bir parçası yufkanın üzerine serpilir.
- Rulo şeklinde sarılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine U şeklinde konulur.
- Diğer bezelerde aynı işlemden geçirilir.
- Yufkaların içine sürdüğümüz tereyağından 1-2 kaşığını üzerine sürmek için ayrılır.
- Bu yağın içine 1 yumurta sarısı eklenerek çırpılır.
- Böreklerin üzerine bolca sürülür.
- Önceden ısınmış 250 derecelik sıcak fırında BEKLETMEDEN pişirilir.( tepside bekleyerek kabarmaması için )
- Üzeri kızarınca fırından alınarak önce kağıt havlu ve üzerine bezle kapatarak ılıması beklenilir.(6-7 dakika)
- Sıcaklığı hafif azalınca servis yapılır.
- Afiyet olsun.
Hülyacım ellerine sağlık harika olmuş:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım...
Silayyy canım çekti güzel görünüyorlar...Çay da var mıa yanına:)
YanıtlaSilOlmamııı elbet var çıkın gelin ;)
Sil