MALZEMELER
- 2 iri tipli yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 50 gr erimiş soğumuş tereyağı
- 3 yemek kaşığı krema
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 damla limon yağı ( yoksa olmaya da bilir)
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
ÜZERİ İÇİN
- 2-3 yemek kaşığı kayısı marmelat (veya ezilmiş kayısı reçeli de olabilir)
- 1 limon suyu
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- Şeker,tuz,limon kabuğu rendesi ve yumurta mikserle çırpılır.
- Sırayla krema, elenmiş un,kabartma tozu eklenerek çırpılır.
- En son soğutulmuş tereyağı eklenerek karışır.
- Yağlanmış kalıba dökülür.
- Kalıpla birlikte buzdolabında 15 dakika bekletilir.
- Bu arada fırın 200 derecede ısıtılır.
- Dolaptan çıkan kek hamuru fırına konularak yaklaşık 6-7 dakika pişirildikten sonra fırının ısısı 170 dereceye düşürülür.
- 30 dakika da bu şekilde piştikten sonra bıçakla piştiğine bakarak fırından çıkarılır.
- Sıcakken üzerine fırçayla marmelat sürülür.
- Fırının ısısı 250 dereceye çıkarılır.
- 10 dakika kadar kek ılıdıktan sonra keki tekrar fırına koyarak 5 dakika bekletilir.
- Pudra şekeri kaseye konularak üzerine yavaş yavaş limonsuyu dökülür.
- Bu karışımın kıvamı koyu mama şeklinde olana kadar karıştırılır.
- Gerekirse pudra şeker eklenebilir.
- Fırından çıkan sıcak kekin üzerine hemen sıcakken fırçayla bu karışım sürülür.( üzeri parlak olması için)
- Tekrar sıcak fırının içine koyup 15 saniye bekletilir.
- Fırından çıkan kek soğuyana kadar bekledikten sonra soğuk servis yapılır.
- Afiyet olsun...
- Buyurun birer dilim ikramımdır... ;)
Muhteşem bir görüntü limonlu şeyleri bende çok severim ikramınızı aldım ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Mehtap hanım'cım...Sevgileer...
Silharika görünüyor,mis gibi de kokuyordur,ellerine sağlık...
YanıtlaSilHarika gördüğünüz için teşekkür ederim Reyhan'cım...Evet dayanılmaz güzel bir kokusu vardı...Sevgiler...
YanıtlaSil