MALZEMELER
- Koyun eti
- Etin kendi yağı
- Tuz
YAPILIŞI
- Etlerin yağları ayıklanarak küçük küçük doğranır.
- Ayrılan yağlar da küçük doğranarak tencereye konulur.
- Yağlar eriyene kadar ocakta pişirilir.
- Etler eklenerek tencerenin kapağı açık bir şekilde harlı ateşte karıştırılır.
- Etler pişmesine yakın kapağı kapatılarak 10-15 dakika daha pişirilir.
- En son tuzu eklendikten sonra ocak kapatılır.
- Eğer kavurma yapılacak etler dana etiyse aynı işlem yapılarak en son tencerenin kapağını kapatırken bir su bardağı sıcak su eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.
- Arzuya göre dana eti yağsız olduğu için kuyruk yağı eklenebilir.
- Afiyet olsun...
mmmm bayılırım,yarını iple çekiyorum :)ellerine sağlık,iyi bayramlar...
YanıtlaSilTeşekkürler Reyhan sana da iyi bayramlar...
SilEline sağlık canım iyi bayramlar :)))
YanıtlaSilTeşekkür ederim sizin de bayramınızı kutlarım selamlar...
Silben etçiyim çok severim...
YanıtlaSilellerinize sağlık...
iyi bayramlar...
Sağolasın şirine aynen bizim aile de eti sevenlerden...Hayırlı bayramlar olsun...
SilElinize sağlık.İyi bayramlar dilerim.Sevgilerimle..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Mehtap hanımcım.Sizlerinde bayramını kutlarım...Selamlar...
Sil