MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 100 gr benmari usulü eritililerek ıltılmış tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartmatozu
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı nescafe (arzuya göre ben çikolata tadı versin diye kullanıyorum )
- Yarım su bardağı damla çikolata
- Şeker ve yumurta mikserle kabarana kadar çırpılır.
- Un , kabartmatozu ve çikolata hariç hepsi konularak karıştırılır.
- Bu karışımdan bir su bardağı ayrılıp diğerlerine un ve kabartmatozu eklenir.
- En son olarak damla çikolatası konulup kaşıkla bir iki karıştırıp yağlanmış tepsiye veya kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45-50 dakika pişirilir.
- Kürdan yardımıyla piştiğine bakılıp fırından çıkarılır.
- Önceden ayırdığımız sıvının yarısı kalıba dökülür.
- Diğer yarısıda çevirdiğimiz kalıbın üzerine yavaş yavaş dökülür.
- Bir saat bekletilip servis yapılabilinir.
- Yanında sade dondurma veya muhallebiyle çok güzel bir uyum olmaktadır.
- Afiyet bal şeker olsun...
Tarif guzele benziyo ama su kalibinizida gorsek iyi olurdu
YanıtlaSilTesekkurler...kalip ortasi delik olmayan yaklasik bir kariș büyüklüğünde olan bir kalıp.
Sil