MALZEMELER
- 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı (eğer bu sızma zeytinyağı olursa sonuç daha mükemmmel oluyor)
- Yarım çay bardağı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep (arzu edilirse )
- 1 yumurta sarısı içine akı dışına
- Üzeri için 1 tabak kavrulmuş susam
- 1 paket kabartmatozu
- Malzeme hamur haline getirilip kulak memesi kıvamı yoğrulur.
- Merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açılır.
- İki parmak enliliğinde kesilip şeritler halinde getirilir.
- Şeritler önce çırpılmış yumurtaya sonra bol susama batırılır.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Kapalı bir kapta oda sıcaklığında bir ay tazeliğini kaybetmez.
- Afiyetler olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder