Bugün ki tarifim burdan kilometrelerce uzakta yaşayan arkadaşım Gülhayat ın isteği üzere yaptım... (burası aynı sıradaki parçayı şuna armağan ediyorum gibi oldu ama.. : D ) ...Umarım beğenirsiniz...Bu hamurum beni yakından tanıyanlar bilir çok yönlü herşeyde kullanırım...Kapris yapmaz mis gibi kabarır...Genelde mayalı hamurlara kullandığımız susamı tavada hafif kavurarak kullanırsak çok daha lezzetli oluyor...Sizde deneyin mutlaka...
MALZEMELER
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı toz maya
- Alabildiği kadar un
- Rendelenmiş peynir ve susam
YAPILIŞI
- Ilık su ,şeker ve maya beş dakika bekletilir.
- Diğer bütün malzemeler karıştırılıp iyice yoğrulur.Hamurun özlü olması için kulak memesi kıvamında uzunca yoğrulur.
- Üzeri kapatılıp bir saat mayalanır.
- Eller sıvı yağla yağlanarak hamurdan yaklaşık yumurta büyüklüğünde alıp içine peynir konulur.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Fırça yardımıyla poğaçaların üzerlerine su sürülür.
- Bu şekilde tepside bir saat bekleterek tepsi mayası bekletilir.( işte bu nokta çok önemli )
- Yumurta sarısı ve bolca susam serpilip ılık fırına konulup 200 derecede pişirilir.
- Eğer tepside mayalanırken yumurtası hemen sürülürse kabarması riske girebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder