MALZEMELER
- 300 gr hindistancevizi
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 3 yumurta akı
- 2 çay kaşığı limon suyu
- Üzerine sürmek için bir yumurta sarısı ve bir kaşık süt
YAPILIŞI
- Yumurta akları özenle ayrıp çırpılır.
- Şeker ve vanilya eklenip köpük olana kadar mikserlenir.
- Limonsuyu ve hindistan cevizi ekleyerek çok yavaş karıştırılır.
- Tepsiye yağlı kağıt serilip kaşık yardımıyla yüksek bir şekilde konulur.
- Orjinalinde yenen kağıtlar oluyordu Almanyada ama burada olmadığı için direkt olarak tepsiye konuluyor.
- Sütle yumurta çırpılıp fırça yardımıyla yavaşca üzerlerine sürülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede üzerleri kızarmaya başlayınca çıkarılır.
- Ben çikolata tadında istediğim için benmari çikolata eritip üzerlerine akıttım ama istenirse kurabiyelerin altı batırılabilinir.Veya sade olarak servis yapılır...
- IIImmm afiyetle yenir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder