MALZEMELER
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 yumurta
- 1 su bardağı fındık veya ceviz de olabilir.
- 1 su bardağı ince rende elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 3 su bardağı un
- Yarım su bardağı su
- 1 kabartmatozu
- 1 vanilya
KREMASI İÇİN MALZEME
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 kaşık tereyağı
- 1 vanilya
- Şeker yumurtalarla köpürene kadar çırpılır.
- Rondodan çekilmiş fındık ve diğer malzemeler eklenir.
- Önceden ısıtılmış 170-200 dercede pembeleşene kadar pişirilir.
- Kalıp olarak ya tepsi yada yuvarlak kalıp kullanılabilinir.
- Bu arada muhallebi yağ ve vanilya haricinde bütün malzemeler karıştırılarak pişirilir.
- En son yağ eklenip mikserlenir.
- Fırından çıkan kekin üzerine dökülüp dinlendirilirç
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder