MALZEMELER
- 250 gr margarin yada tereyağı (ben tereyağı kullanıyorum )
- 2 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartmatozu
- 1 vanilya
- Alabildiği kadar un,bir kaşık kakao ve bir kaşık çokokrem
- 1 buçuk su bardağı mısır nişastası
- Yumurtaya bir çimdik tuz atıp iyice kabarana kadar çırpılır.
- Köpük haline gelen yumurtaya pudra şekeri ilave edilir.Biraz daha çırpılır.
- Sıvıyağı da eklenir.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı da ekleyerek el ile iyice yoğrulur.
- Vanilya,kabartmatozu ve un yavaş yavaş eklenir.Yumuşak bir hamur halini alana kadar yoğrulur.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye beş tane minik toplar yapıp yuvaralak şekilde çiçek haline gelecek şekilde dizilir.
- Hamurdan bir parça ayırıp içine kakao ve çokokrem koyarak yoğrulur.
- Kakaolu hamurdan yuvarlayıp çiçeklerin ortasına yerleştirilir.
- Arzu edilirse tersi de yapılabilinir.Dışı koyu içi acık renk gibi.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede üzeri kızarmadan alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder