MALZEMELER
- Yarım kilo biraz iri boy mantar
- Büyük bir tavuk göğsü
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 sivri biber
- 1 tane közlenmiş kırmızı biber
- 1 tane havuç
- 1 tane domates
- Yarım kaşık domates salçası
- Biraz rendelenmiş kaşar
- 2-3 kaşık yağ (tereyağı yada sıvı isteğe göre )
YAPILIŞI
- Tavuk kara biber ve tuzla haşlanır.
- Mantarlar çay kaşığı yardımıyla sap kısmı oyulup çıkarılır.Çanak şekline getirilir.
- Bir tavaya biraz yağ konulup soğan ve sarımsak kavrulur.
- Mantarların içinden çıkardığımız saplar küçük doğrayarak soğana eklenir.
- Biberler ve ince küçük küp doğradığımız havuç sırayla eklenerek kavrulur.
- Salça ve domates eklenip biraz tavuğun haşlama suyundan da eklenip bir iki taşım sonra kapatılır.
- İnce didiklenen tavuk bu karışıma döküp karıştırılır.
- Arzuya göre tuz karabiber ve pul biber eklenir.
- Mantarların üzerine dağ gibi yüksek bu karışımdan konularak biraz bastırılır ki dökülmesin.Haşlanmış tavuğun suyundan bir bardak kadar tepsiye aralara dökülür.
- Üzerine rende kaşar serpip ısıtılmış fırında kaşarlar kızarana kadar pişirilir.
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık hülya teyze
YanıtlaSiltesekkurler canim
Sil