Hele yazın difrize konursa aynı bir dondurmalı pasta oluyor...Maalesef ev sahibemizin buzluğunda yer olmadığı için daha yumuşak kıvamlı ve zorla servis yapılan bir pasta oldu...Ama diğer zamanlarda aynı bu dondurma pastalar varya yeni versiyon onun gibi oluyor...Kare borcam da daha pratik olsada bazan bugün olduğu gibi kelepçeli kalıp kullanıyorum.Daha şık oluyor...Bugün ki pastada kalıptan çıkarınca gofret rulolarıyla süslemek geldi içimden öyle yaptım...Yalnız burda baküde o kadar çok dağıldı ki bu tarif kimi güzel yaptı kimi başarısız artık yapmak gelmez olmuştu içimden taa ki geçen Ankaradan sevgili Aytencim Hülya abla nezaman koyarsın tarifi deyince mecburen yaptım...Hımmm birde adını nerden aldığını yazayım isterseniz...Yani tv izlerken pasta yapmak istediniz tarif o kadar pratik ki reklam arasında yapıyorsunuz...Ayrıyeten bugün ilk defa pasta üzeri süslemek için çikolatayı benmari usulu eritip yağ sürülmüş streç filmin üzerine akıtıp soğuttum...Eğer yapmak isterseniz dedim...
MALZEMELER
- 2 paket kakaolu pötibör bisküi
- 2 poşet yani 1 kutu krem şanti ( 3 çay bardağı sütle ikisi çırpılır.)
- 75 gr eriyip soğumuş tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- Hepsi birlikte pişirmeden mikserlenir.
- Sos hazırlanır bir kenara konulur.
- Krem şanti çırpılıp buzdolabına konulur.
- Bir kaba soğuk süt konulup bisküiler batırılıp tepsiye dizilir.
- Sosun yarısı gezdirilir.
- Tekrar bisküiler süte batırılıp dizilir.
- Krem şantinin yarısı ara kat olacak yere yayılır.
- Bisküi süte batırıp dizilir.
- Sostan 2-3 kaşık üzeri için ayırıp kalanı dökülür.
- Tekrar bisküi dizilir.
- Yani dört kat bisküi oldu.
- Kalan şanti düzgünce serilir.
- Ayırdığımız sosu ip gibi akıtırız.
- İşlem tamalanmıştır.
- Eğer arzu edilirse hazır çikolatalı sos da kullanılabilinir.
- Akşamdan yapılıp dolapta bekletilirse daha güzel kıvam alacaktır.
- Yazın servis yapmadan önce 1-2 saat difrize alıyorum .
Arkadaşlar ben bu pastanın tadına bakmış şanslı birisi olarak test edildi onaylandı raporu veriyorum.Hulya hanımcım ellerine sağlık,pastanın önce görüntüsüyle sonra da lezzetiyle mutlu olduk.En kısa zamanda herkesin denemesini tavsiye ederim.
YanıtlaSilTeyze'cim ellerine saglk muhtesem gorunuyor her zamanki gibi:)
YanıtlaSiladsiz arkadasim keske adiniz da olsaydi ...ama olsun tesekkur ederim.Pastanin tadina baktiginiza gore dunki arkadaslardan biri olmalisiniz...afiyetler olsun....
YanıtlaSilsagolasin kevsercim sende bunu muhtesem yaptigini bilyorum...eger seninde neler yaptigini merak eden olursa buyursun...daruzziyafe.blogspot.com konuk olsun guzellikleri gorsun...
YanıtlaSilSevgili Hulya hanim... Coook tesekkur ederim, walla sabirsizlikla bekliyordum kac gundur de bakamamistim bugun gorunce birde adimi okyunca sevindim, aklima sinifimizin kermesi geldi, Kursat kermesimize de bu muhtesem pastayi getirmisti))basinda beklemistik hemen satilmasin diye))) hey gidi gunler.... ellerinize saglik,sevgilerimle
YanıtlaSilTesekkurler Aytencim...Inanin benim de aklima her bu pastayi yaptigimda sizler okulun kermesi geliyor.Cocuklar hulya teyze yine o cikolatali pastami dye sevindiklerini hatirliyorum...Bencede hey gidi gunler...Iyiki ogretmeninimiz oldunuz...
YanıtlaSilEllerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler...
Silçok şık olmuş :)
YanıtlaSilTeşekkürler...
Sil