MALZEMELER
- 7-8 tane orta boy patlıcan
- 1 tabak orta boy irilikte mısır unu
- Kızartmak için sıvıyağ
- Üzerine dökmek için sarmsaklı yoğurt ve arzu edilirse tereyağı
YAPILIŞI
- Patlıcanlar alacalı soyulur.
- Patlıcanlar başı ve sonu kesilmeden ortadan boyuna kesilir.Yani dört ayrı parça başı ve sonu kopmamış şekilde.
- Bol tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır.
- Bir tepsiye alıp çatalla hafif ezilir.Yalnız dağıtmadan yapılır bu işlem.
- Patlıcanların her iki tarafınıda bol mısır ununa bulanır.
- Tava ısıtılıp biraz sıvı yağ dökülür.
- Hamsi dizer gibi sıralanır.
- Her iki yüzünüde ters yüz ederek iki tarafıda kızartılır.
- Kalıp şeklinde tabağa alınır.
- Servis yaparken sarmsaklı yoğurt ve istenirse yağ eritılip dökülür.
- Afiyetle ımmmh yenir...
leziz görünüyor.Elinize sağlık.
YanıtlaSilTesekkurler tadida cok guzel deneyin...
YanıtlaSil