MALZEMELER
- 1 büyük paket kedi dili bisküi
- 250 gr pudra şekeri
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kakao
- 3 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI
- Süt bir kaba konulup ısıtılır.
- İçine erimiş yağ eklenir.
- Kakao,şeker ve vanilya eklenir.
- El girecek ısıdaki bu karışım iyice karıştırılır.
- Tek tek kedi dili batırılıp sonra hindistan cevizine bulanır.Tek tek tepsiye dizilir.
- 1 poşet şanti 1 çay bardağı süt ile çırpılır.
- 1 yemek kaşığı çilekli jöle yarım su bardağı sıcak suda eritilir.
- Jöle donmadan ılık hale gelir gelmez şantiye eklenir.
- Bu ısı ayarı iyi tutmazsa marshmallow oluşmaz krema gibi olur.
- Kedi dili bisküilere birine krem torbasıyla sıkarak diğer kat üzerine konulur.Yani arada krema kalacak şekilde.
- 100 gr kadar bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 kaşık krema
- Bu malzemeler birlikte eritilip pastalarımızın üzerine akıtırız.
- Orjinalinde birde beyaz çikolata akıtılıyordu ama ben onun yerine çakıl taşı çikolata dizdim.
- Afiyet olsun
Hülya Teyzecim ellerinize saglık harika olmuslar:)
YanıtlaSilSizinkiler kadar olmasa da tabi...Teşekkurler...
YanıtlaSil