sunulabilinir...Yemek yaparken en kolayı hani pilavmış gibi görünse de en riskli odur ya...Sütlü tatlılarda da en kolay gibi dursa da en kıvamı zor tutan budur bence...Bazan çevremdekilerde görürüm löp diye bi tatlı tabağa kuruluverir...Hatta kıvamsızlıktan titrer tabakta.Kaşığı daldırınca çakılır,bölünür...Öyle olmamalı...Şööyle kaşığa alınca sünmeli biraz...Hani sakız koyduk ya hakkını vermeli...Bunu nasıl becereceğiz pekala derseniz..Biir un ölçüsü..İkii meyane bölümü yani yağ,un ve şekerin kavrulması ama pembeleşmemesi...Üçüncüsüde yeterli derecede çırpılması...Bu kadar ön bilgi yeter sanırım..
MALZEMELER
- 1 litre süt
- 200 ml.lik bir su bardağından bir parmak eksik un
- 1 su bardağı şeker
- 200 gr iyi cins tereyağı
- 2-3 parça damla sakızı
- Tereyağı , un ve şeker tencereye konulur.
- Tahta kaşıkla karıştırarak hafif pembeleşmeye başlamadan yağı eritilir.
- Damla sakızı dövülerek bu karışıma eklenir.
- Tenceredekilerin kavrulmamasına çok dikkat edilir.
- Eline çırpma teli veya mikseri alıp bir taraftan yavaş yavaş sütü dökerken bir taraftanda çırpılır.
- Muhallebi veya boza kıvamına gelene kadar karıştırarak kaynatılır.
- Kabarcıklar çıkarınca ocak kapatılır.
- Kendi halinde ılımaya bırakılır.
- Ilık olan muhallebi mikserle 15 dakika çırpılır.
- Eğer az çırpılırsa kıvamı sert olur daha uzun süre olursa da sıvılaşır.
- Kıvamının tuttuğunu muhallebinin üzerinde baloncuklar çıkmasından anlarız yani üzeri delik delik olur.
- Tatlımızı koyacağımız kabları hafif suyla ıslatırız.
- İster tek tek istenirse kare tepsiye dökülür.
- Birkaç saat dolapta bekletilir.
- Servis yaparken tarçın eklenebilir.
Sunum çok güzel.Görüntüsü bile insanın iştahını açıyor yapan eller dert görmesin.
YanıtlaSilTesekkur ederim.Sagolun...
YanıtlaSil