MALZEMELER
- 2-3 tane patates
- 2-3 tane havuç ( orta )
- 400-500 gr lık bir kavanoz mayonez
- 2-3 yemek kaşığı semetan veya süzme yoğurt ( daha hafiflemesi için ben ekliyorum aslında kullanılmıyor )
- 1 limon suyu
- 1 çay bardağı kadar mısır ( arzu edilirse )
- 1 su bardağı kadar bezelye
- 1 su bardağı kadar küp doğranmış salatalık turşusu
- Yarım demet ince kıyılmış dereotu ( arzu edilirse )
- Tuz ve istenirse sosis ( ben kullanmadım )
YAPILIŞI
- Patates ve havuçlar ayrı ayrı üzerine tuz atarak haşlanır. ( ben küp doğrayarak buhar makinesinde haşladım )
- Soğuyunca küp doğranır.
- Tuz ve limon suyunu sıkarak patates ve havucun üzerine dökerek karıştırıp 10-15 bekletilir. ( lezzetinin sırrı bunda )
- Diğer malzemeleri karıştırarak bakılır.
- Birazda durunca mayonezini çekeceğini hesap ederek ayarlanır.
- İster et yemeklerinin yanına isterseniz salata olarak beş çayına sunabilirsiniz.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder