MALZEMELER
- 1 buçuk su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı kadar ceviz ( ben bugün ceviz kullandım ama fındık fıstık ta olabilir. )
YAPILIŞI
- Tavaya tereyağı konulup eritilir.
- Cevizi atarak bir iki karıştırdıktan sonra irmik eklenir.
- Bu arada su,süt ve şeker birlikte kaynatılır.
- Tahta kaşıkla irmik yavaş yavaş kavrulur.
- Pembeleşince kaynar şekerli sütü üzerine dökülür. (bu işlemi yaparken ocaktan alınır ki sıçramasın diye
- Tekrar ocağa koyarak ağzı kapatılır.
- Suyunu çekince ocak kapatılır.
- Yaklaşık 10-15 dakika demlendikten sonra kaşık yardımıyla tabağa dizilerek üzerine Antep fıstığı serpilebilir.
şimdi yaptık, çok da güzel olduu=)
YanıtlaSilOlmasına çok sevindim afiyetler olsun. Yine beklerim...Tarifler emrinizde efendim...
YanıtlaSil