MALZEMELER ( PANDİSPANYA İÇİN )
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 1 paket kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartmatozu
KREMA İÇİN MALZEME
- 2 buçuk su bardağı süt ( yarım litre )
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 vanilya
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket labne ( 200 yada 250 gr lık )
SOS İÇİN
- Yarım su bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığı silme nescafe
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı süt ( orjinalinde olmasa da hafif olması için koyuyorum )
Üzerine serpmek için 2 tatlı kaşığı kadar kakao yada kahve
YAPILIŞI
- Sos için nescafe hazırlanıp soğumaya bırakılır.
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Diğer malzemeleri karıştırarak yağlanmış pasta kalıbına dökülür.
- Önceden ısıtılımış 170 derecede içi de pişene kadar tutulur.
- Çıkararak soğumaya bırakılır.
- Kremanın yumurta sarıları önce mikserle iyice çırpılır.
- Sonra tencereye, yumurtanın üzerine süt, un ve şeker karıştırarak pişirilir.
- Soğuyunca vanilya ve labne konulup çırpılır.
- Pasta tabanını enine ikiye yada üçe ayırarak kesilir. ( ben 3 e kestim ).
- Önceden hazırlayarak soğuttuğumuz sos pasta tabanına kaşıkla gezdirilir.
- Kremanın bir kısmı üzerine yayılır.
- Tekrar pasta tabanı ıslatılır.
- Bu şekilde tamamladıktan sonra üzerine kalan krema yayılarak düzeltilir.
- Buzdolabında birkaç saat bekledikten sonra servis yaparken üzerine çay süzeğiyle kakao yada türk kahvesi serpilir ( ben kakao kullandım )
İnanılmaz lezzetli ve hafif bir tiramisuydu. Özellikle kalplere bayıldım çok tatlı olmuş. Ellerinize sağlık. (Biraz geç olsa da yorum yapabildim sonunda:))
YanıtlaSilAfiyetler olsun Deyyancım.Zaten pastanın en önemli bölümü benim için kalpleriydi. : ))
YanıtlaSilAllahım şimdi bu fotoğrafı görünce içimden sadece keşke Hülya hanımın komşusu olsaydım dedım :( bilesinz...
YanıtlaSil:) Inanın bu duayı eden yalnız siz değilsiniz.Komşum olamasanızda misafirim olabilirsiniz...Sevgiler...
Sil