MALZEMELER
- 2 kalçalı but ( veya küçük bir tavuk )
- 2 su bardağı pirinç ( ben basmati pirinç kullanıyorum )
- Yarım su bardağı badem
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 3 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı sıcak su ( yarısı tavuk suyu )
- Karabiber, kimyon ( ben zire kullanıyorum tohum halinde ),yenibahar ve tuz
YAPILIŞI
- Pirinç ılık tuzlu suya ıslatılarak yaklaşık bir saat bekletilir.
- Tavuk yıkanıp tuz ve karabiber atılır. ( tane biber )
- Üzerini kapatacak kadar sıcak su eklenerek düdüklü tencerede yaklaşık 15-20 dakika haşlanır.
- Ilıyınca çıkarıp didiklenir.
- Kuş üzümü ayıklanarak ılık suda 10 dakika şişmesi için bekler.
- Badem eğer kabuklu ise sıcak suya batırarak çıkarıp soyulur.
- Teflon veya yanmaz bir tavayı ocağa koyarak ısıtılır.
- Önce bademleri koyup tahta kaşıkla karıştırarak hafif pembeleşene kadar tutulur.
- Bademler hafif renk alınca üzerine fıstıklar eklenir. ( dikkat edilmeli fıstık çabuk yanar )
- Pilav yapılacak tencereye tereyağı ve zeytinyağı konulur.
- Eriyince yıkanmış pirinçler eklenir.
- Hafif kavurduktan sonra bademler ve üzümler de eklenir.
- Sıcak suyu dökülerek yavaşça bir defa karıştırıp ocağın altı en sona kısılır.
- Suyunu çekip pilav olunca kapatılarak içine baharatları ve tavuğu eklenir.
- Yavaşça karıştırıp tencerenin ağzına havlu kağıt konur.
- Tencereyi sofra bezine sararak yarım saat kadar dinlendirilir.
- Afiyetler olsuuunnn....
ellerine sağlıkk çok leziz görünüyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim sağolun...
Sil