MALZEMELER
- 2 su bardağı barbunya ( taze de kullanılabilir )
- 1 çay bardağı kadar doğranmış konserve mantar
- 1 çay bardağı mısır
- 5-6 dilim kare doğranmış salam
- 2-3 tane kıyılmış köz kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet derotu
- 1-2 kaşık sızma zeytinyağı
- 1 çay bardağı kadar iri kıyılmış ceviz
- Tuz, karabiber
SOS İÇİN
- 2-3 kaşık mayonez
- 1 su bardağı kadar yoğurt
- 2 diş sarımsak
YAPILIŞI
- Barbunya akşamdan ılık tuzlu suya ıslatılır.
- Bir gece bekledikten sonra yeme kıvamına gelene kadar haşlanıp soğutulur.
- Salata malzemesinin hepsini karıştırarak kaselere servis yapmak üzere konulur.( maydanoz ve derotunun yarısı ayrılarak )
- Sarımsaklı mayonezli yoğurt hazırlanarak kaselerin üzerine gezdirilir.
- Yeşillikle süsleyerek servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder