MALZEMELER
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN
- 2 yemek kaşığı kadar bal
- Damla çikolata, file badem, ceviz, hindistan cevizi, antep fıstığı veya arzu ettiğiniz ayrı bir malzeme.
YAPILIŞI
- Unun ortası havuz yapılarak bütün malzemeleri karıştırarak yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Küçük tart kalıpları sıvı yağla fırça yardımıyla yağlanır.
- Arzu edilirse elde küçük çanaklarda yapılabilir.
- Hamur merdane yardımıyla açılır.( yaklaşık 3-4 mm incelikte )
- Tart kalıbının büyüklüğünde su yada çay bardağıyla yuvarlak kesip çıkarılır.
- Bu yuvarlak hamurları yağlı kalıplara el ile basarak yayılır. ( biraz kenarlarını dışa yükselterek )
- Bıçak yardımıyla 2-3 yerine delik açılır. ( kabarmasın diye )
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürülür.
- Hafif pembeleşmeye başlayınca alınır. ( çok çabuk pişiyor )
- Sıcakken ters çevrilerek çıkarılır.
- Eğer kalıplar yetmeyerek ikinci defa kullanılacaksa yıkayıp kurulayıp yağlanarak tekrar kullanılır.
- Kurabiyeler daha ılıkken fırça yardımıyla bal sürülür.
- Üzerine arzu edilen malzemeler serpilir.
- Kapalı bir kapta birkaç gün tazeliğini muhafaza eder.
- Afiyet olsun...
- Hediye götürülmek üzre paketlenmiş hali...
Hulya teyzecim Annem tadina bakmis cok begenmis..:) ellerine saglik.. Mina (ayrica cok güzel görünüyorlar:))
YanıtlaSilTeşekkürler Minacım...Selamlar...
YanıtlaSil