MALZEMELER
- 2 portakal
- 1 limon kabuğu
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 100 gr tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 kabartmatozu
- 1 vanilya
- 2 ile 2 buçuk su bardağı arası un ( göz kararı bakılır )
ÜZERİ İÇİN
- 1 kase dolusu pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı portakal suyu
YAPILIŞI
- Şeker ile yumurtalar mikserle köpük olana kadar çırpılır.
- Eritilmiş soğumuş tereyağı ve sıvı yağ eklenir.
- Bir çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu eklenir.
- 1 portakal ve 1 limonun kabuğu rendelenip kek hamuruna dökülür.
- En son un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek hamura eklenir.
- Çok az çırpılıp karıştırılır.
- Kek kalıbı yağlanır.
- İncecik doğranan portakal dilimleri kalıbın içine ( eğer istenirse ) dizilir.
- Hazırlanan kek hamuru tahta kaşık yardımıyla yavaşça kalıba yayılır.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirilir.
- Bıçak yardımıyla piştiğine bakarak çıkarılır.
- Eğer kekin yüzünün parlak olmasını isterseniz 1 kase pudra şekerinin içine 2 kaşık portakal suyu dökerek iyice karıştırılır.
- Bu karışım fırça yardımıyla kekin üzerine sürülür.
- Yaklaşık 10-15 dakika bekledikten sonra dilimleyerek servis yapılabilir..
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder