22 Şubat 2012 Çarşamba

Portakallı Kek

   Pişerken evin içini misler gibi kokusu saran hafif bir kek...Buyurun yapımına...



MALZEMELER


  1. 2 portakal
  2. 1 limon kabuğu 
  3. 3 yumurta
  4. 1 su bardağı şeker
  5. 100 gr tereyağı
  6. 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  7. 1 kabartmatozu
  8. 1 vanilya
  9. 2 ile 2 buçuk su bardağı arası un ( göz kararı bakılır )
ÜZERİ İÇİN 

  1. 1 kase dolusu pudra şekeri
  2. 2 yemek kaşığı portakal suyu
YAPILIŞI

  • Şeker ile yumurtalar mikserle köpük olana kadar çırpılır.
  • Eritilmiş soğumuş tereyağı ve sıvı yağ eklenir.
  • Bir çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu eklenir.
  • 1 portakal ve 1 limonun kabuğu rendelenip kek hamuruna dökülür.
  • En son un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek hamura eklenir.
  • Çok az çırpılıp karıştırılır.
  • Kek kalıbı yağlanır.
  • İncecik doğranan portakal dilimleri kalıbın içine ( eğer istenirse ) dizilir.
  • Hazırlanan kek hamuru tahta kaşık yardımıyla yavaşça kalıba yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirilir.
  • Bıçak yardımıyla piştiğine bakarak çıkarılır.
  • Eğer kekin yüzünün parlak olmasını isterseniz 1 kase pudra şekerinin içine 2 kaşık portakal suyu dökerek iyice karıştırılır.
  • Bu karışım  fırça yardımıyla kekin üzerine sürülür.
  • Yaklaşık 10-15 dakika bekledikten sonra dilimleyerek servis yapılabilir..
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder