MALZEMELER
- 1-1 buçuk kiloluk kuzu kol eti
- 2-3 su bardağı dolusu aşurelik iyi cins buğday ( ben 3 bardak kullandım )
- 150-200 gr kadar tereyağı
- Tuz
YAPILIŞI
- Eti doğramadan bütün halde büyük bir tencereye konulur.
- Üzerine defalarca yıkanarak süzülmüş buğday ( döğme ) konulur.
- Malzemenin üzerini örtecek kadar sıcak su konulur.
- Tuz pişmeye yakın konulur ( sertleştirmesin diye )
- Harlı ateşe konulup üzerine köpükler çıkınca delikli kepçeyle alınır.
- Ocağın altı kısılarak yaklaşık 2-3 saatte pişirilir.
- Bu arada ara sıra kontrol edilerek suyu çok azalırsa sıcak su eklenir.( yalnız çok kaçırmadan )
- Buğdaylar ezilip suyunu çekene kadar pişirilir.
- Ocağı kapatarak 2-3 saat bu şekilde dinlendirilir.
- Dinlendikten sonra tenceredeki eti çıkararak incecik didiklenir.
- Kemiklerinden ayırdıktan sonra et tekrar tencereye atılır.
- Kocaman bir tahta kaşıkla vurur gibi çalarak ezilir. ( bu işlem püf noktası )
- Bu işi iki kişi dinlenerek yaparsa daha iyi olur.
- Ta ki çatala alınca yumuşacık ve eti iplik gibi birbirine işlemeli
- Servis tabağına alarak üzeri düzeltilir
- Tereyağını kokusu çıkana kadar eritip üzerine dökülür.
- Sıcak servis yapılır.
- Yanında ayran, turşu ve salata tavsiye edilir.
- Afiyet şifa olsun...
ellerinize saglik mukemmel bir tarif.en kisa zamanda yapacagim.kayinvalidemin de yaptigi cok begendigim bir yemek.sizde cok guzel yapmissiniz.yapinca nasil oldugunu yazarim insallah.
YanıtlaSilTeşekkür ederim, deneyin mutlaka zaten bildiğiniz bir tatmış güzel olacaktır...sevgiler...
YanıtlaSil