MALZEMELER ( HAMUR İÇİN )
- 100 gr tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 vanilya
- 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
- Alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN
- 200 gr kadar kondurulmuş meyve ( marketlerde dondurucularda bulunur )
- 1 tart jöle ( marketlerde kabartmatozu gibi küçük paketlerde satılır )
- 1 çay bardağı alınan meyveye uygun meyve suyu
MUHALLEBİSİ İÇİN
- Yarım litre süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- 1 vanilya
- 75 gr kadar tereyağı
YAPLIŞI
- Tereyağını buzdolabından çıkararak ince ince doğranır.
- Hamur malzemelerini karıştırarak ele yapışmayan çokta yumuşak olmayan bir hamur elde edilir. ( yağı yedirmek için uzun süre yoğrulur )
- Üzerini örterek 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Küçük tart kalıbını yada tepsiyi yağlayarak hamur el ile sıkıca yerleştirilir.
- Eğer yağlı kağıt kullanılırsa hamur pişince daha güvenli çıkacaktır.
- Bıçakla 2-3 yerinden delik açılır ki çok kabarmasın.
- Önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- 2. kat olan muhallebi malzemelerini tencereye koyarak karıştırılır.( yağ hariç )
- Muhallebi kıvamını bulunca alıp beş-on dakika kadar ılımaya bırakılır.
- Tereyağını muhallebiye atarak mikserle 2-3 dakika karıştırılır.
- İyice soğumuş olan muhallebiyi tart hamurunun üzerine yayılır.
- Buzluktan daha önce çıkarılan dondurulmuş meyve muhallebinin üzerine dizilir.
- Tart jölesi üzerinde yazan tarife göre pişirilir. ( 1çay bardağı meyve suyunu 1çay bardağıyla suyla yer değiştirerek eklenir )
- Jöleyi 1-2 dakika karıştırarak soğuduktan sonra ılıkken acele bir şekilde tartın ortasından başlayarak dışa doğru meyvelerin üzerine yayılır.
- 2-3 saat dinlendikten sonra servis yapılır.
- Afiyet bal şeker olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder