11 Şubat 2012 Cumartesi

Mantar Salatası

    Yapımı çok pratik olan mantar salatasının yapımına hemen  geçelim isterseniz ...



MALZEMELER



  1. 500 gr taze mantar
  2. 8-10 tane kornişon turşu
  3. 1 kase kadar konserve mısır
  4. 1 demet dereotu
  5. 2 tane közlenmiş kırmızı biber
  6. 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  7. 5-6 tane çekirdeksiz yeşil zeytin ( Üzerini süslemek için )
  8. Yarım limon suyu
YAPILIŞI

  • Mantar yıkayıp soyulur.
  • Doğranarak tencereye konur.
  • Tuz ve bir kaşık yağ konularak suyunu çekene kadar pişirilir.( ben buhar makinesinde haşladım )
  • Mantar soğuduktan sonra zeytin hariç bütün malzemeler doğranır.
  • Hepsi birlikte karıştırılır.
  • Dereotu kıyılarak karıştırılır.
  • Tuzu ekşisi ayarlanır.
  • Servis tabağına koyduktan sonra üzeri zeytin halkalarıyla süslenir.
  • Beklemeden servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Hülya Teyzecimmm harikaa görünüyor. Çok güzel tarifler eklemişsiniz. ellerinize sağlık. Muhabbetle..
    Sevde

    YanıtlaSil
  2. Sağolasın Sevdecim seninkiler gibi olmasa da uğraşıyorum. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil