MALZEMELER
- 500 gr taze mantar
- 8-10 tane kornişon turşu
- 1 kase kadar konserve mısır
- 1 demet dereotu
- 2 tane közlenmiş kırmızı biber
- 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 5-6 tane çekirdeksiz yeşil zeytin ( Üzerini süslemek için )
- Yarım limon suyu
YAPILIŞI
- Mantar yıkayıp soyulur.
- Doğranarak tencereye konur.
- Tuz ve bir kaşık yağ konularak suyunu çekene kadar pişirilir.( ben buhar makinesinde haşladım )
- Mantar soğuduktan sonra zeytin hariç bütün malzemeler doğranır.
- Hepsi birlikte karıştırılır.
- Dereotu kıyılarak karıştırılır.
- Tuzu ekşisi ayarlanır.
- Servis tabağına koyduktan sonra üzeri zeytin halkalarıyla süslenir.
- Beklemeden servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Hülya Teyzecimmm harikaa görünüyor. Çok güzel tarifler eklemişsiniz. ellerinize sağlık. Muhabbetle..
YanıtlaSilSevde
Sağolasın Sevdecim seninkiler gibi olmasa da uğraşıyorum. Sevgilerimle...
YanıtlaSil