MALZEMELER
- 2 su bardağı kadar pilavlık iri bulgur
- 2 kalçalı but veya küçük bir tavuk
- 2 soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2-3 orta boy patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2-3 kaşık tereyağı
- 2-3 kaşık sıvıyağ
- Karabiber, pulbiber, kimyon ve tuz
YAPILIŞI
- Tavuk yıkanıp düdüklü tencereye konulur.
- Üzerini basacak kadar sıcak su, karabiber ve tuz konulur.
- Yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirilir.
- Tencereye yağlar ve soğan yemeklik doğranarak kavrulur.
- Salçası eklenir.
- Doğranmış sarımsak ve küp doğranmış patates eklenir.
- Bulgur ve baharatları konularak karıştırılır.
- Bir kaç defa karıştırarak çok az kavrulur.
- Tavuğun suyundan üzerine dökülür. ( ben 3 su bardağı kullandım ama her bulgur suyu farklı çeker)
- Bulgur suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
- Bu arada pişerken kaşıkla hiç karıştırılmaz çünkü karışınca dibine tutar.
- Bulgur pilavı yarım saat kadar piştikten sonra kıvamını bulur.
- Ocağı kapatırken hafif yapışkan görünür.
- Didiklenmiş tavuk etiyle birlikte servis yapılır.
- Yanında ayran,turşu ve bol yeşillikli salata tavsiye olunur.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder