30 Ocak 2012 Pazartesi

Kremalı Kabak Çorbası

  Kışın kendini en çok hissettirdiği şu soğuk günlerde sıcacık ve bol vitaminli bir çorbaya ne dersiniz ?



MALZEMELER


  1. 3 orta boy yemeklik kabak ( Azerbaycana göre kabaçka )
  2. 2 küçük patates
  3. 2 soğan
  4. 1 yemek kaşığı tereyağı
  5. 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  6. 2-3 yemek kaşığı krema
  7. 1 demet dereotu
  8. Tuz ve karabiber
  9. Et veya tavuk suyu ( yoksa bulyon da olabilir )
  10. Üzerine arzu edilirse kızarmış ekmek küpleri
YAPILIŞI

  • Tereyağı ve sıvı yağ  tencereye konulur.
  • Soğan doğranarak eklenir.
  • Soğan kavrulunca iri doğranan patates ve kabak eklenir.
  • Karıştırarak biraz kavrulur.
  • Üzerine sıcak et yada tavuk suyu dökülür. ( malzemenin üzerini örtecek kadar )
  • Altını kısarak sebzeler  yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ocağı kapattıktan sonra el blenderiyle ezilir.
  • Servis yapmadan önce çırpılmış krema ve ince kıyılmış dereotu eklenir. ( Eğer çorba bekleyecekse krema sonra eklenir . Yoksa pürüzlü olabilir )
  • Arzu edilirse ekmek dilimlerine tereyağı sürerek küp şeklinde doğranır.
  • Fırında on dakika kadar kurutulup bütün çorbalarda kullanılabilir.
  • Afiyet olsun içinizi ısıtsın....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder