MALZEMELER
- 3 orta boy yemeklik kabak ( Azerbaycana göre kabaçka )
- 2 küçük patates
- 2 soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2-3 yemek kaşığı krema
- 1 demet dereotu
- Tuz ve karabiber
- Et veya tavuk suyu ( yoksa bulyon da olabilir )
- Üzerine arzu edilirse kızarmış ekmek küpleri
YAPILIŞI
- Tereyağı ve sıvı yağ tencereye konulur.
- Soğan doğranarak eklenir.
- Soğan kavrulunca iri doğranan patates ve kabak eklenir.
- Karıştırarak biraz kavrulur.
- Üzerine sıcak et yada tavuk suyu dökülür. ( malzemenin üzerini örtecek kadar )
- Altını kısarak sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Ocağı kapattıktan sonra el blenderiyle ezilir.
- Servis yapmadan önce çırpılmış krema ve ince kıyılmış dereotu eklenir. ( Eğer çorba bekleyecekse krema sonra eklenir . Yoksa pürüzlü olabilir )
- Arzu edilirse ekmek dilimlerine tereyağı sürerek küp şeklinde doğranır.
- Fırında on dakika kadar kurutulup bütün çorbalarda kullanılabilir.
- Afiyet olsun içinizi ısıtsın....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder