MALZEMELER
- 1 çay bardağı fındık ( kabuksuz )
- 1 çay bardağı ceviz ( ikiye ayrılmış bütün )
- 1 çay bardağı kabuksuz badem
- 1 çay bardağı yarıya kesilmiş olan Antep fıstığı ( olmadığı için ben üzerine toz olanı attım )
- 1 çay bardağı yer fıstığı yada çam fıstığı
- Yeteri kadar bal
YAPILIŞI
- Büyük bir tavaya bütün kuruyemişleri tek tek kavurarak tepsiye soğuması için dökülür. ( hepsinin kavrulma süresi değişebildiği için )
- Kavurma işlemi hafif kısık ateşte tavada kuru kuruya tahta kaşıkla karıştırarak yapılır.
- Soğuduktan sonra hepsi karıştırılır.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine bal gezdirilir .
- Balın miktarı kuruyemişleri aşacak kadar olmadan yarı kapatacak şekilde olmalı.
- İstenirse üzerine Antep fıstığıyla süslenebilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder