8 Ocak 2012 Pazar

Zeytinyağlı Mantar


    Yemeklerin yanında sunulabileceği gibi tek başına da hafif bir yemek...



MALZEMELER


  1. Yarım kilo mantar
  2. 2-3 diş sarımsak
  3. 1 domates
  4. 1 yeşil biber
  5. 1 kırmızı biber
  6. Zeytinyağı
  7. Karabiber , tuz ve 1 çay kaşığı şeker
YAPILIŞI

  • Mantarlar yıkanıp kurulanarak doğranır.
  • Tencereye konup ağzı açık bir şekilde pişirmeye başlanır.
  • Biraz suyunu salıp çekince ezilmiş sarımsaklarla yağı eklenir.
  • Arasıra karıştırılır.
  • İnce doğranmış biberler eklenerek karıştırılır.
  • Mantarların görüntüsü kızarmış görünene kadar bu şekilde pişirilir.
  • Kabuğu soyularak doğranmış domates eklenir.
  • Tuz baharatı eklenerek kapağı kapatılır.
  • Beş dakika daha pişince diğer zeytinyağlı yemeklerin aksine kapağını yarım açarak ılımaya bırakılır. ( terlememesi için )
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder