Yemeklerin yanında sunulabileceği gibi tek başına da hafif bir yemek...
MALZEMELER
- Yarım kilo mantar
- 2-3 diş sarımsak
- 1 domates
- 1 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- Zeytinyağı
- Karabiber , tuz ve 1 çay kaşığı şeker
YAPILIŞI
- Mantarlar yıkanıp kurulanarak doğranır.
- Tencereye konup ağzı açık bir şekilde pişirmeye başlanır.
- Biraz suyunu salıp çekince ezilmiş sarımsaklarla yağı eklenir.
- Arasıra karıştırılır.
- İnce doğranmış biberler eklenerek karıştırılır.
- Mantarların görüntüsü kızarmış görünene kadar bu şekilde pişirilir.
- Kabuğu soyularak doğranmış domates eklenir.
- Tuz baharatı eklenerek kapağı kapatılır.
- Beş dakika daha pişince diğer zeytinyağlı yemeklerin aksine kapağını yarım açarak ılımaya bırakılır. ( terlememesi için )
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder