MALZEMELER ( YAKLAŞIK 50 TANE MİNİK KURABİYE İÇİN )
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 250 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
- Üzeri için pudra şekeri
Not : Bu kurabiyede şeker ve kabartma tozunu yazmayı unutmadım, kullanılmıyor.
YAPILIŞI
- Kurabiye yapımından on dakika önce tereyağı buzdolabından çıkarılarak bekletilir.
- Unu havuz yaparak içine tereyağı ince ince doğranır.
- Robottan geçirilen ceviz ve vanilya eklenerek hamur kıvamını tutana kadar yoğrulur.
- Ele yapışmayan ama çok da katı olmayan bir hamur yapılır.
- Yağlı kağıt serilen tepsiye fındıktan biraz büyük tek lokmalık kurabiyeler yuvarlanarak aralıklı olarak dizilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Fırından çıkarılan kurabiyeler bolca pudra şekerine batırılır.
- Soğuyunca kapalı bir kapta saklanır.
- Afiyet olsun...
Ben kurabiye bayilmis olsamda resimdeki dekor malzemesi minik taslari cok begendim harikaaa:)))ellerinize saglik artik ana kizz dokturun inss bekliyoruz........
YanıtlaSilTeşekkürler canım .Evet kızımı bulmuşken elbette biraz staj olarak pasta börek yapmamız lazım.
YanıtlaSil