MALZEMELER
- 1 kangal sucuk
- 3-4 tane yeşil biber
- 3 domates
- Üzerine servis yapmak için patates kızartması
- Kekik
YAPILIŞI
- Sucuklar dörde kesilerek ince ince doğranır.
- İster saç ta isterseniz ayrı bir tavada kavrularak saça da alınabilir.
- Üzerine ister sıvı ister tereyağı konularak kavrulur.
- Biber küp doğranarak ayrı bir yerde iki kaşık sıvı yağla kavrulur. ( hepsi birlikte sulanmasın diye ayrı kavruluyor )
- Biberler alınarak aynı yağa kabuğu soyulup doğranan domates ve tuz eklenip kavrulur.
- Saçta kavrulan sucukların üzerine servis yapmadan beş dakika önce biber ve domates suyuyla bir yerde dökülür.
- Birlikte beş dakika lezzetlerin buluşması için kaynatılır.
- 4-5 patates elma dilimi fırında yada normal kızartılarak kenarlarına dizilir.
- Üzerine hafif kekik serpiştirilir.
- Saçla birlikte servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder