MALZEMELER
- 6 tane milföy hamuru
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 tane orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 buçuk su bardağı süt
- Tuz , karabiber ve kekik
- 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
- Bir parça kaşar
YAPILIŞI
- Soğan yarım halka doğranarak sıvıyağ da arasıra karıştırarak kavrulur.
- Pembeleşince ocak kapatılıp ılıtılır.
- İçine beyaz peynir ezilerek karıştırılır. ( peynir az olmalı ki soğanın karemel tadını bastırmasın )
- Tuz , karabiber ve kekik eklenir.
- Milföy hamurları yapımından 15 dakika önce buzluktan çıkarılır.
- 2 li olan milföy yaprakları hiç koparmadan uç ucuna yapıştırılır.
- Yaklaşık 25-30 cm lik tart kalıbına elinle çekiştirerek havuz şeklinde yerleştirilir. ( Veya kare kalıp ta kullanılabilir )
- Gerekirse köşelerden keserek ek yapılıp yuvarlatılır.
- Soğan yayılır.
- Tencereye 1 kaşık tereyağı koyarak un kavrulur.
- Çıpma teliyle karıştırarak soğuk süt eklenir.
- Muhallebi kıvamına gelince tuz ve karabiber eklenerek ılımaya bırakılır.
- Tart kalıbındaki soğanın üzerine yayılır.
- En sonunda bir parça kaşar tepsinin üzerine rendelenir.
- Önceden ısıtılmış 180 -200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar bekletilir.
- Sıcakken pizza dilimi kesilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder