11 Ocak 2012 Çarşamba

Soğanlı Tart

    Bugün tezhip dersimiz de yaptığım tarifimi kısaca paylaşayım . Ben tart hamuru olarak milföy kullandım ama eğer tuzlu bir tart hamuru yapmak isterseniz  http://hulyalilezzetler.blogspot.com/2011/04/ispanakl-tart.html bu hamurla yapabilirsiniz...



MALZEMELER


  1. 6 tane milföy hamuru
  2. 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. 3-4 tane orta boy soğan
  4. 1 yemek kaşığı dolusu un
  5. 1 yemek kaşığı tereyağı
  6. 1 buçuk su bardağı süt
  7. Tuz , karabiber ve kekik
  8. 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
  9. Bir parça kaşar
YAPILIŞI

  • Soğan yarım halka doğranarak sıvıyağ da arasıra karıştırarak kavrulur.
  • Pembeleşince  ocak kapatılıp ılıtılır.
  • İçine beyaz peynir ezilerek karıştırılır. ( peynir az olmalı ki soğanın karemel tadını bastırmasın )
  • Tuz , karabiber ve kekik eklenir.
  • Milföy hamurları yapımından 15 dakika önce buzluktan çıkarılır.
  • 2 li olan milföy yaprakları hiç koparmadan uç ucuna yapıştırılır.
  • Yaklaşık 25-30 cm lik tart kalıbına elinle çekiştirerek havuz şeklinde yerleştirilir. ( Veya kare kalıp ta kullanılabilir )


  • Gerekirse köşelerden keserek ek yapılıp yuvarlatılır.
  • Soğan yayılır.

  • Tencereye 1 kaşık tereyağı koyarak un kavrulur.
  • Çıpma teliyle karıştırarak soğuk süt eklenir.
  • Muhallebi kıvamına  gelince tuz ve karabiber eklenerek ılımaya bırakılır.
  • Tart kalıbındaki soğanın üzerine yayılır.
  • En sonunda bir parça kaşar tepsinin üzerine rendelenir.
  • Önceden ısıtılmış 180 -200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar bekletilir.
  • Sıcakken pizza dilimi kesilerek servis yapılır.
  • Sıcacık mis gibi lezzetli tartınızı afiyetle yemenizi dilerim.
  • Eğer tartlarınızı tek tek yapmak isterseniz tek porsiyonluk tart kalıbı da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder