MALZEMELER
- 1 su bardağı greçka
- 3-4 yaprak marul yada kıvırcık
- 1 havuç
- 1 tabak kırmızı salata lahanası ( ince kıyılmış )
- 1 limon
- 1 domates
- 5-6 tane kornişon salatalık turşusu
- Taze soğan , maydanoz veya arzu edilen yeşilliklerden
- 1-2 tane yeşil dolma biber
- Zeytinyağı , tuz
YAPILIŞI
- Greçka ayıklanarak üzerine kaynar su dökülüp kabarana kadar haşlanır. ( aşırı su konulmaz az suyla suyunu çekene kadar olsa daha iyi olur )
- Suyu kaldıysa süzülür ve soğutulur.
- Salata lahanası kıyılarak üzerine limon suyu ve tuz ekilip ovularak karıştırılır.
- Biber büyük halkalar halinde doğranır.
- Yeşillikler kıyılır.
- Havuç rendelenir.
- Turşu halka halka doğranır.
- Bütün malzeme karıştırılır.
- Zeytinyağı ve tuz limon eklenerek lezzeti ayarlanır.
- Bekletmeden servis yapılır.
- İster diyet yemeği olarak isterseniz benim yaptığım gibi misafirlerinize beş çayı yanına sağlıklı bir salata olarak servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun
Hülya ablacım ben Hüma sizinle yeni tanıştık.Greçka nasıl pişiriliyor nasıl yeniliyor bende merak ediyordum.Faydalı bir yazı olmuş.ellerinize sağlık.Bloğunuzu,tariflerinizi çok beğendim.
YanıtlaSilTeşekkürler Hümacım .Daha burada paylaşmadığım o kadar çok faydası olan bir yiyeceği epeydir yapmak istesemde ancak nasip oldu.Başka şekilde hazırlamayı öğrendiğim an onları da paylaşacağım inşaallah.Sevgilerimle...
YanıtlaSilBu salatayı sizde yemiştim bayılmıştım daha denemek şimdi kısmet oldu ve süper oldu.Teşkkürler
YanıtlaSilAfiyet olsun canım beğenmenize sevindim.
YanıtlaSilPisermek cok kolay,ve cabuk oluyor.ayrica cocuklar icin coook faydali
YanıtlaSilEvet aynen...Hem de bu şekliyle karabuğdayın o tuhaf kokusu da kayboluyor.Hemde nasıl faydalı hem çocuklar hemde hanımlar için...
SilBu tarif grecka dıyetınde de kullanılabılır mı acaba faydası olur mu
YanıtlaSilÖzel olarak greçka diyeti tarifiniz yoksa zeytinyağını kontrollü bir şekilde ekleyerek diyet bir öğün olabilir.Bazen haşlayarak yağsız yoğurt ve yeşillikle de gayet güzel bir diyet yemeği hazırlıyorum.Selamlar.
YanıtlaSilKarabuğdayı suda pişirince üzerinde beyaz bir tortu oluştu,normal mi?
YanıtlaSilCok fazla olmadan hafif bir kopuk olusabiliyor. Ben bazen da 2-3 saat onceden kaynar suya islatarak da kullandigim oluyor. Selamlar
Sil