MALZEMELER ( kadayıfı için )
- 300 gr kadar kadayıf
- 1 su bardağı şeker ( azaltılıp çoğaltılır )
- 125 gr tereyağı ( azaltılıp çoğaltılabilir )
- 1 su bardağı kavrulmuş ceviz
MUHALLEBİ İÇİN
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 200 ml lik krema ( konulmaya da bilir )
- 1 poşet krem şanti
- 3 parça damla sakızı
- 125 gr tereyağı ( azaltılıp çoğaltılabilir )
YAPILIŞI
- Kadayıf bıçakla ince ince kıyılır.
- Büyük bir tavaya tereyağı ve kadayıf konulur.
- Ocağın altı çok harlı olamadan tahta kaşıkla karıştıra karıştıra kavrulur.
- Şeker ve önceden kavrulmuş ceviz eklenir. ( robotta biraz iri çekilmiş )
- Sabırla yaklaşık yarım saatte kavrulur.
- Eğer bu işlem düzgün yapılırsa tatlımız dolapta kaç gün kalırsa kalsın kadayıflar yumuşamaz.
- Çıtır çıtır olduktan sonra soğumaya bırakılır.
- Ayrı bir tencereye tereyağı , un ve şeker konularak yağın erimesi beklenilir.
- Henüz pembeleşmeden damla sakızı ve süt eklenerek karıştırılır.
- Muhallebi kıvamını bulunca ocak kapatılıp soğutulur . ( ılık bile değil tam soğumazsa bundan sonraki işlem tutmaz )
- Bir paket krema ve krem şanti dökülerek mikserle 10 dakika çırpılır.
- Kare tepsinin içine çıtır kadayıfların yarısı yayılır.
- El ile iyice bastırarak sıkılaştırılır.
- Muhallebi dökülür.
- Kalan kadayıflar üzerine yayılır.
- Hafif bastırılarak sıkılaştırılır.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra keserek servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Bu tatlıyı ben çok seviyorum. Teşekkürler :)
YanıtlaSilSevmeyen de yoktur galiba cunku cok hafif ve guzel oluyor. Sevgiler...
Sil