MALZEMELER ( ıspanak beğendisi için )
- Yaklaşık yarım kilo kadar ıspanak
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 kase rendelenmiş kaşar
- 2 dal taze sarımsak ( yoksa normal sarımsak )
- 1 çay kaşığı yarısı kadar muskat
- 1-2 kaşık tereyağı
TAVUĞU İÇİN ( İSTERSENİZ ET İLE DE YAPILABİLİR )
- 700-800 gr kadar derisiz kemiksiz tavuk eti ( ben göğüs kullandım )
- 1-2 kaşık tereyağı
- Tuz , karabiber , kırmızı biber ve kekik
YAPILIŞI
- Ispanaklar yıkandıktan sonra kupkuru kurutulur .
- İncecik kıyılır.
- Sarımsaklar ince doğranarak tencereye tereyağıyla birlikte konur.
- Kavrulunca ıspanaklar eklenir.
- 1-2 dakika kavurunca ocak kapatılır.
- Ayrı bir yerde tereyağıyla un kavrulur.
- Üzerine soğuk süt eklenerek telle çırparak kaynatılır.
- Muhallebi kıvamına gelince ocak kapatılır.
- Muskat ve tuz eklenerek ıspanakla birlikte karıştırılır.
- İçine kaşar eklenerek karıştırıp kapatılır.
- Tavuk küp doğranarak geniş bir tavada ağzı açık olarak tereyağıyla birlikte kavrulur.
- İyice kızarmaya başlayınca baharatları eklenir .
- Bu iki aşamayı birlikte yaparsak hem beğendi soğumamış olur hemde pratik olur.
- Servis tabağının altına ıspanak beğendi konarak üzerine tavukla birlikte servis yapılır.
- Arzu edilirse üzerine kekik serpilir.
- Tavuklu bölümü arzuya göre domates ve biberle birlikte de sotelene bilir.
- Eğer isterseniz herhangi bir et yemeğiyle veya tek başına da yenilebilinir.
- Afiyet bal şeker olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder