MALZEMELER
- 10 tane yeşil dolma biber ( veya kaç tane yapmak isterseniz )
- 3 tane kabak
- 3 tane patlıcan
- 3 tane havuç
- Yeterince süzme yoğurt ( yoksa tülbente koyarak süzülür veya mutfak havlu peçetesinde bekleterek elde edilir )
- 2-3 diş sarımsak
- 3 domates
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 limon
- Kızartmak içi sıvıyağ
YAPILIŞI
- Biberler ayıklanıp ağzı kapak şeklinde kesilir ( koparmadan )
- Kızgın yağda hafif bir şekilde her tarafı kızartılır. ( çok kızarırsa dağılır )
- Küçük küp doğranan sebzeler sırayla kızartılarak havlu peçeteye alınır.
- Süzme yoğurda bir diş sarımsak eklenerek iyice karıştırılır.
- Biberlerin içi doldurulur.
- 2 diş sarımsak 1-2 kaşık yağda kavrulduktan sonra küçük doğranmış domates eklenerek kavrulur.
- Şeker ve limon ekleyip tuzu da ayarlanır.
- Servis kabının altına domatesli sos yayılır.
- Üzerlerine dolmalar dizilir.
- Servis yaparken dolmayla birlikte birer kaşık sosla sunulur.
- Gözünüz gönlünüz hep güzeli görsün afiyet olsun efendim...
Ben bunu çok seviyorummm bunun kırmızı biber versiyonu da süper olur bence. Gerçi kırmızı biberin neyi kötü olur ki: Annem günüm var ne yapsam dedi oo dedim sorduğun şeye bak, Hülyalı lezzetlere girdik mi buluruz bir sürü şey:) Evet ya, ben üye olayım hemen dedi:)
YanıtlaSilEllerine sağlık hülya ablacım...
Teşekkurler Deyyancım. Evet ya kırmızı biberi de yaparken düşündüm o herşeyle güzel oluyor .Misafirler de ne yapayım diye değil de hangisini yapayım stresine giriyorum.Bence de bakın belki işinize yarar bir şeyler bulursunuz .Selam ve sevgiler...
YanıtlaSil