MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 kabartmatozu
- 1 vanilya
ÜZERİ İÇİN
- 2 orta boy elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2-3 yemek kaşığı şeker
- 1 kase kadar ceviz
YAPILIŞI
- Yumurtalar ve şeker mikserle yaklaşık on dakika çırpılır.
- Sıvı yağı ve yoğurt eklenir.
- Kabartmatozu , vanilya ve un eklenerek iki dakika çırpılır.
- Önceden yağlanmış yaklaşık 20-25 cm lik kalıp tepsiye dökülür.
- Tarçın üzerine çay süzeği yardımıyla serpilir. ( hamura da eklenebilir ama o zaman da hamur biraz koyu renk oluyor )
- Ayıklanarak dilim doğranan elma dizilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder